Gratis verzending vanaf €100
Gratis afhalen in Langeveen
Minimale bestelhoeveelheid 6 flessen

Beschermde Oorsprongsbenaming

Geplaatst op 23 jul. 2024

Twentse wijn krijgt een EU-beschermd kwaliteitslabel, de Beschermde Oorsprongsbenaming, wat voor de consument inhoudt, dat de kwaliteit van deze wijn gegarandeerd is door zo'n echtheidslabel. De naam 'Twente' is formeel geregistreerd en mag dus alleen nog genoemd worden op wijnetiketten van wijnen die aan alle voorwaarden voldoen.

Samen met de naam van het oorsprongsgebied “Twente” kan de kleiner gebiedsnaam “Esker- Langeveen” gebruikt worden op het wijnetiket ter aanduiding van dit gebied binnen Twente. Voor Eskerwijn betekent dit, dat alleen wijnen gemaakt van druiven die gekweekt zijn op de Eskergronden van Langeveen de naam Esker-Langeveen mogen dragen. Voorwaarde hiervoor is dat minstens 85% van de druiven afkomstig is uit dit gebied. 

Het Europese label BOB (Beschermde Oorsprongsbenaming) betekent dat bijzondere etenswaren en drank afkomstig moeten zijn uit het gebied waarin ze beroemd zijn geworden. Bovendien moeten ze volgens de voorgeschreven bereidingsprocessen geproduceerd worden en een strikte controle ondergaan.

Kwaliteitslabels als deze beschermen en promoten de oorsprong, tradities en unieke kenmerken van vele verschillende producten uit de EU en nu dus ook van wijnen uit Twente.

Goed nieuws voor de Twentse wijnboeren!